21 Aralık 2014 Pazar

Su tesisatcisi kozyatagi

Su tesisatcisi kozyatagi tesisat işleri kozyatağı cadde ve sokaklarında yapılır. Su tesisatı ana şebeke hattı iskinin bıraktığı ana sayaçtan başlar. Bütün daireleri birer adet ağız bırakılarak çatı katına en son ağızı dirsek olarak bırakılır. Her daire girişine 1 adet 3/4 şibel vana kullanılır. Sayaçtan sonra istenilirse 3/4 küresel vana kullanılır. Bütün kolon boruları açıktan geçmek zorundadır.


Su tesisatcisi kadikoy ana su kolon boru çapları daire sayısına göre hesaplanır. Boru çapları büyükten küçük çapa göre tesisat çekilir. İsteğe bağlı ister PPRC ister galveniz boru olarak yapılır. İl özel idare okul hastahane bayındırlık işleri statü gereği ana kolonlarda galveniz boru kullanılmak zorundadır. Minumum kat aralarına 2 adet keleüçe atılmalıdır.


Su tesisatcisi kadikoy diğer bir kolon sistemide su saatleri binanın girişinde bahçesinde veya bodrum katında kollektör sistemi olarak yapılan bir sistemdir. Bu tesisat kolon sistemi genellikle ufak binalarda veya faturayı okumaya gelen görevlinin bina içinde dolaşmadan tek noktadan okuması için yapılır. Birde merdiven sağanlığında boru ve su sayacı görülmez.

Su tesisatçısı göztepe su tesisatın önemli bir yer tutan tasarım konudur. Tasarım demek su tesisatın yerleşim planıdır. Tesisat yapılacak yere uygun malzeme vitrifiye seçilmesidir.Bu ne demekdir hangi ölçüde duş teknesi oraya uygun klozet modeli yada gider aks ölçüsünü belirtilmesidir. Su tesisatçısı olarak bu konulara dikkat edilmelidir.

2 yorum: