1 Ocak 2015 Perşembe

Su Tesisatçısı | Su tesisatı | Su Kaçağı |

Su tesisatçısı Su Tesisatı Su Kaçağı 

Su tesisatçısı ,Su Tesisatı boru ve ek parçalarını sistemli olarak birbirlerine eklenerek yapılan içinde temiz su , atık su geçen sisteme su tesisatı denir. Bu işleri yapan ustaya su tesisatçısı Kızıltoprak denir. Su tesisatının projesini yapan bilim dalı makine mühendisliktir uygulamasını yapan sıhhi tesisat firmalarıdır. Su tesisatı iki ana grup ta işlenmektedir. Temiz su tesisatı ve atık su tesisatıdır.

Atık su tesisatı konutlar şaftlar dan geçer . Her daire bir şube konulur. Bu şaftlar pis su kolonu dairenin konumuna göre adetleri değişir.Örnek bir daire kaça bağımsız bölüm varsa banyo sayısı mutfak sayısı wc sayısına göre değişir.Klozet fi 100 luk pvc boru işçiliği  yapılır.
 su tesisatçısı Kızıltoprak bu detaylar dikkat etmelidir. Su tesisatçısı mutlaka her pis su kolonuna havalık hattı çıkmalıdır.

Su tesisatçısı Kızıltoprak temiz su tesisatı atık su tesisatı yapılan işçiliklerde .Zaman su kaçakları meydana gelmektedir. Bu su kaçakları tespiti zordur. Ama cihazlar tespiti mümkündür. Temiz su kaçaklarını tespit ederken bir çok yöntemi vardır. Bunlar klasik takip ve izleme  yoku ile su kaçağı tespitidir.Bu zahmetli vede yüksek maliyetlere yol açmaktadır. Atık su kaçaklarını ancak kamera ile tespit edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder