19 Şubat 2014 Çarşamba

ERENKOY SU TESİSATCİSİ

ERENKÖY SU TESİSATCİSİ
İŞTEKLİFİ
Kadköy Erenköu Şemşetingünaltay caddesi Tuzla sok alpagut apartmanında Su Tesisatcisi Kadikoy blogspot adresimizden bize ulaşmışlar. Daire sakinin daire su tesisatında sıkıntılarının olduğunu gelip fiyat verebilirmisiniz diye sordular .Tabi ki randevulaştık verdiğimiz saat de daire ulaştık . Kontrollerimizin sonucunda  arızanın su tesisatında değil kalorifer ana kolundan kaynaklandığını kendisine izahat edildi.Arızanın nasıl yapılacağı sordu.

Kalorifer tesisatının öncelikle komple zemin kata kadar boşatılaçağını. Bunun içinde öncelikle apartman yöneticisinden izin alınması gerektiğini .daha sonrada apartman görevlisini bulup bu işlemi yapmamız gerekir.
Su Tesisatcisi Kadikoy bu işlemleri daire sakini adına bizim yapacağımız söyledim.Önce kazan su doldurma vanası kapatıp tahliye su vanasını açtık.Böylelikle kalorifer kazanı ve tüm peteklerdeki suyu boşaltık 

.Dolasıyla kalorifer kazanın suyun yenilemiş olduk.Su Tesisatcisi Kadikoy suyun boşaldığını radyatör vanasını afif gevşeterek kontrol edikten sonra.Çürüyen boru sprel taşı ile kestik daha önce cevre ve kendi güvenliğimiz aldık.Boru diş açama paftası ile kalorifer borusunun her iki tarafına diş açtık. Dişi açılan boru uçların pprc malzemeyi sıkıp boruları kaynatıp işi tamamladık.

Su tesisatçısı olarak bu tarz arızalar sık sık karşılaşmaktayız. Çoğunlukla hep bölgesel tamiri istenmektedir. Bunun da nedeni az maliyetle kalorifer tesisat sistemin yapmak içindir.Genellikle arızaları kış mevsimine olduğu içindir. halbuki yazı bakımlar düzenli yapılsa daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder