2 Mayıs 2015 Cumartesi

Su Tesisatcisi Su Tesisatcilari

SU TESİSATÇISI SU TESİSATÇILARI
SU TESİSATÇILARI SU TESİSATÇISI

Su tesisatçısı Koşuyolu su deposu nasıl bağlanır: su tesisatçısı su deposunu  nereye konulacağına karar verir. Bu su deposu doğal yolla kendi akışına göre su tesisatına su akacak şekilde mi yapılacak .Yoksam hidrofor desteğiyle mi çalışacak. Örnek çatıya su deposu konulacak sa bu sistem nası yapılır: Önce su deposu teraziye alınır ayakları sağlam yere basacak şekilde yerleştirilir.

 Su deposunun çapına göre bir vana sıkılır. Su tesisatçısı Koşuyolu vanadan sonra bir te ağzı bırakılır. Bu ağza  depo yüksekliğinde boru takılır .Sonra bir cekvalf montaj edilir daha sonrada su deposuna şamandıra hattı çekilir. Şamandıra dan önce vana montaj edilir. su deposu kapalı bir alanda ise su tahliye hattı çekilir.

 Su tesisatçısı Koşuyolu bu havalık ağzı bırakılmaz suyun akışı çok az olur ve su tesisatına randıman vermez.
 Su tesisatçısı su kesildiğin de devre girecek şekilde su deposunun montajını yapmalıdır. Nerede cekvalf koyacağını suyun geriye kaçması için su saatinin oraya da cekvalf konulmalıdır. Gerçi günümüzde artık hidroforsuz su deposu  montajı yok denecek kadar azdır su tesisatçıları bu şekilde su deposu montajı yapmazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder