1 Ocak 2015 Perşembe

Su Tesisatcisi

Su tesisatçısı dediğin zaman her türlü mekanik tesisat işin yapan ustaya su tesisatçısı denir. su tesisatçısı selamiçeşme boru ve ek parçaları birleştirerek yapılan işe tesisat denir. Her tesisat ayrı ek parçaları vardır. Örnek kalorifer tesisatının kendine has ek parçaları varıdır. Bir su tesisatçısı bunu nerede nasıl kullanılır bilmesi gerekir.

Kalorifer tesisatın bazı borular eskiden ısıtılarak yapılıdır. Günümüzde artık boru çaplarına pres bükülür. Bazı ek parçaları da fabrikasyon şeklindedir. Bu parçalar patent te gibi ek parçalarıdır. Gerçi günümüzde artık eski kolon sistemi kalorifer pek yapılmıyor. sadece kamu binalarında okul gibi eski kalorifer tesisatı yapılmaktadır. Bir su tesisatçısı selamiçeşme  projeye göre yapmalıdır.

Arık günümüzde kalorifer tesisatı özellikle merkezi kalorifer tesisatlar bir merkezi kazan ile her bağımsız bölüme radyatör sayısına kollektör agzı bırakılır. Kalorifer gidiş hattına da kalorimetre takılarak yakıt tüketimi bir merkez sayaç site yönetimi tarafında takip edilir. Bir su tesisatçısı selamiçeşme merkezi kalorifer tesisatın iyi bilmelidir. tesisat işleri takip ve özen ister.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder